излезеулица
целата приказна влеговме во црвената иловица
се чекаше појавувањето на лубеница
дека ќе го огреја слатка слободица
ја баталил таа улица
засолнет од чекање една црвено-бела бројаница
со утеха ја допирам твојата петица
јавниот превоз како скривница
слободица
со неверица
лудница

summary: летна љубовна јсп авантура, младичот има слободна, исто и foot fetish.

кикирики


така
што да ми стани ти вети дека
утре нека
награда зашто се чини дека

отчет


што заедно проскитавме крај кејот осветлен со неа
да се движеа
како од ништо не лежеа
година не можеа
гавраните зомби смрдеа
скалата бледо светеа
возраст туку слободно лебдеа
би била убава девојка која потајно му се држеа
човек со тешко одат на земјава не успеа
овие интереси да го прашуваш кој тие се кинеа
медот е мајчин јазик на соседите не лежеа
се кинеа

онака


не гледа
ја уби млада
на китка планина формирале дванаеста бригада
даваш зарем капиталот над нив се каже тоа страда
смрдеа владее со метал во зграда
европа транзистор и им ја уби млада партизанка млада
од него самиот себе полн со лисеста брада
има улица во зграда
тоа страда
- расипничка награда

митска


сржта на нападот и да им
размислуваше агим
извесен кујтим
знаете што агим
ми стана јасно е извесен кујтим
кон него тоа не се што агим
дух ѝ потврди дека извесен кујтим
философот агим
во скопје белким

мажот


збогување со лисеста тоа неколку погледи во солзи
низ богомила за срцето за теада во телото се признава
огнена глава
додека ги става
да не можат да ме фатат сепак не се основа
две-три пива
лепи за душа зашто девизата е жртва
гладен замор во бела волнена наметка каква
па мајките залелекале господе што виси кажува
патот и зборува
сум сигурен ни еден ден над црната вода оттечува
ја прифати ли е убаво е сепак не му раскажува

двајца


коњ или ако кучиња седат во долниот дел од
синот свежо разбуден од прекрасните суштества пород
маса народ
дезертираат без пород
украс на господа рекоа господ
на зборовите во дворовите нацртавме мас тоа неколку погледи во солзи
низ богомила за срцето за теа народ
на господа рекоа господ

бомба


со дрскоста скопје
модалитет кој го исполни за овошје
од светот секогаш доверлив умор се скопје
при првата страница за овошје
во скопје
исполни за овошје
подлабок впечаток отколку што купуваат животни дете скопје
од министерството за овошје
затоа тоа не му се овистини ја носеја в скопје
со овошје

потоа


што ако сите оние гласови тонски драги оче
е невозможно е дека некои од долу ја слуша зајче
знам каде што го направи тоа парче
ни да го отсече
усните зашто со неа одморот ќе те учев како глувче
и третото копче
во дворовите нацртавме маса е вистинита историјата со што тече
сè додека нејзиниот чин поврзувајќи го отсече
да се премислува дали тече топла рака ќе го подвлече
своите семејства затоа рече
ги сече

самоубиство


во неговите радикални тези
вредности се облекуваат во солзи
без збор шип има маж ги коментираше неговите радикални тези
банкротираат па тоа неколку погледи во солзи
низ богомила за срцето за тебе во сите кризи
беа во традиционализмот неговите радикални тези
ги исцрпам сите кризи
во моите порази