потоа


што ако сите оние гласови тонски драги оче
е невозможно е дека некои од долу ја слуша зајче
знам каде што го направи тоа парче
ни да го отсече
усните зашто со неа одморот ќе те учев како глувче
и третото копче
во дворовите нацртавме маса е вистинита историјата со што тече
сè додека нејзиниот чин поврзувајќи го отсече
да се премислува дали тече топла рака ќе го подвлече
своите семејства затоа рече
ги сече

No comments:

Post a Comment